Postupak za proširenje Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj

Sekretarijat za socijalnu zaštitu pokrenuo je postupak proširenja postojećih kapaciteta adaptacijom i dogradnjom Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici. 

Osnovni razlog za to je povećanje broja sugrađana koji žive bez adekvatnih stambenih uslova. Prihvatilište trenutno ima kapacitet za smeštaj 104 korisnika, dok je tokom prethodnih dana primilo preko 150 osoba.
Kako kažu u Sekretarijatu, teška ekonomska kriza doprinela je da svakodnevno stižu zahtevi za zbrinjavanje napuštenih građana u Prihvatilište.
Sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i njegova zamenica Mirosinka Prodanović obišli su Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, i korisnicima te ustanove uručili pomoć u zimskoj garderobi.

- Tokom zime Prihvatilište ima povećan priliv korisnika, zbog čega se naš sekretarijat ovoj ustanovi nalazi na usluzi 24 sata. Svaki korisnik koji dođe u ovu instituciju biće zbrinut, moći će da prespava, bude nahranjen, presvučen, medicinski obrađen i pušten u dalju proceduru – ukazao je Matić.

On je naglasio da se iz godine u godinu povećava broj korisnika Prihvatilišta, kao i broj socijalno ugroženih građana, zbog čega je Sekretarijat za socijalnu zaštitu pokrenuo postupak izgradnje novog objekta na ovom mestu.

- Trenutno je u postupku izrada tehničke dokumentacije, koja će se završiti tokom ove godine, dok nam je želja da 2015. godine krenemo u izgradnju objekta, kako bi trajno rešili ovaj problem. Na taj način bilo bi omogućeno da kapaciteti odgovaraju potrebama grada Beograda – zaključio je Matić.

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica Prvoslav Nikolić precizirao je da je broj korisnika ovih dana oko 150, dok je kapacitet objekta 104 ležaja.

On je istakao da ustanova ima sve što je potrebno da bi funkcionisala u ovim uslovima, i izrazio zadovoljstvo što se godinama u Beogradu niko na ulici nije smrzao, kao i da postoji spremnost grada da se izgradi novi objekat.

- Kapacitet novog objekta biće 200 mesta, ali ako bude bilo potrebe, takva zgrada će moći da udomi 300 građana u neuporedivo boljim uslovima – naglasio je Nikolić.

Comments are closed.

resume writersresume writers